Резултати и временно класиране след трети кръг

Резултати и временно класиране след трети кръг

treti-kryg-dp-rugby-2015-16Завърши трети кръг на Държавното първенство по ръгби за мъже. На 10-ти Октомври (събота) имаше една срещи, а на 11-ти две. Първата среща от кръга беше в София на стадиона на Национална Спортна Академия където “Академик 2010” беше символичен домакин на отбора на “НСА”. Срещата завърши при резултат 10 на 69 за “НСА”, които остават на първо място в Група В с две победи от две срещи.

Първата среща в неделя беше на стадион “Локомотив”във Варна от 13:00 часа където вице-шампионите от “Янтра” – Габрово победиха домакините от “Варна” с 3 на 28 и се завърнаха на първо място в Група Б.

На същия ден от 14:00 на стадион “Димитър Гаврилов” в Берковица в битка за първото място в Група А се изправиха домакините от “Балкански котки” срещу шампиона “Валяците” – Перник. В средата на второто полувреме от срещата при резултат 12 на 5 за Котките отбора на “Валяците” напусна терена недоволен от решенията на съдията. След последвалите действия от страна на перничани отбора и някои от играчите са наказани от Дисциплинарната комисия на БФР(наказанията можете да видите по долу). Срещата завършва със служебна победа за “Балкански котки”, като според правилника към резултата до момента се добавят 30 точки и се отнемат всички точки на провинилия се отбор. Така крайният резултат от срещата е 42 – 0 за “Балкански котки”. Отбора на “Валяците” не получава и едната точка която се дава за загуба, така те остават на второ място в Група А с 3 точки, трети са “Локомотив” с 2 точки, а на първо място са “Балкански котки” с 6 точки.

Решение на Дисциплинарната комисия на БФР потвърдено от Управителния съвет на БФР:

Уважаеми господа,

Във връзка със събитията които са се случили на прекратения мач между Балкански котки-Берковица и РФК Валяците-Перник играл се на 11.10.15 от 14.00 часа в Берковица и на база докладите на длъжностните лица на срещата,след задълбочено обсъждане и гласуване Дисциплинарната комисия взе решение за следните наказания: -наказва състезателя на рк Балкански Котки –Берковица Деян Първанов на основание чл.10.4(е) и чл.10(к) с лишаване от състезателни права за 4 седмици -наказва състезателя на РФК Валяците –Перник Светослав Борисов на основание чл.10.4(т) с лишаване от състезателни права за срок от 24 седмици -наказва състезателя на РФК Валяците –Перник Спартак Игнатов на основание чл.10.4(т) и чл.10(б) с лишаване от състезателни права за срок от 52 седмици и последно предупреждение за спиране на състезателните му права до живот -наказва състезателя на РФК Валяците –Перник Людмил Златков на основание чл.10.4(т) и чл.10.4(м) с лишаване от състезателни права за срок от 52 седмици и последно предупреждение за спиране на състезателните му права до живот -наказва треньора на РФК Валяците –Перник Антонио Любенов на основание чл.15 ал.1 с глоба 300лв. -наказва клуба РФК Валяците –Перник на основание чл.10.6 с присъждане на служебна загуба с 42: 0 както и да заплати глоба на БФ Ръгби в размер на 500 лева. Решенията на Дисциплинарната Комисия могат да се обжалват в седем дневен срок като се внесе в офиса на БФ Ръгби молба/жалба до Арбитражната комисия с копие до УС на БФ Ръгби

Дисциплинарна комисия

12.10.2015 г. София

Решенията на ДК ще бъдат разгледани от Арбитражната комисия в петък, която ще ги потвърди или отхвърли, по жалба на РФК Валяците-Перник и изслушване на страните.

Временно класиране в групите след трети кръг

[table id=3 /]

[table id=4 /]

[table id=2 /]

Тази седмица на 17 и 18 Октомври е четвърти кръг от Държавното първенство по ръгби при мъжете. Престоящите срещите можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.